İçeriğe geç

Yeleş Anlamı Nedir

Yeleş anlamlısı nedir?

RÜZGÂRIN EŞ ANLAMLISI Bu kelime rüzgâr kelimesidir.

Yeleleri anlamı nedir?

Yele; At ve aslan gibi hayvanların boyun veya ense kısmındaki uzun kıllar.

Yele kelimesinin eş anlamı nedir?

Havanın yer değiştirmesiyle oluşan esintiye rüzgar denir. TDK da rüzgarın eşanlamlısı olarak “rüzgar” kelimesini sunar, rüzgar farklı şiddetlerde meydana gelebilir.

Yel ve rüzgar eş anlamlı mıdır?

Rüzgar ve rüzgâr kelimeleri birbirlerinin eş anlamlı ifadeleri olarak kabul edilir. Bu bağlamda rüzgar ve rüzgâr eş anlamlı olarak kullanılabilir.

Yel kelimesi nereden gelir?

Türkçe yel kelimesi; Arapçada nasîm, Farsçada bâd ve rüzgar olarak ifade edilir. Rüzgar kelimesi aynı zamanda zaman ve zaman anlamına da gelir (Devellioğlu, 1996: 61, 823, 902).

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Yel ne demek din?

Türkçede “yel” kelimesinin üç ayrı anlamı vardır: 1) Rüzgar. 2) Romatizmal ağrı. 3) Kalın bağırsakta gaz. (Anonim, 2011:1615).

Yele ne denir?

TDK’da çok önemli bir anlamı olan “yele” kelimesi, aslan veya at gibi canlıların boynundaki uzun kılları ifade eder. Yele, hayvanların boynu için de kullanılabilir. Boyun ve ensedeki uzun kıllara yele denir.

Yeleli aslan dişi mi?

Ayrıca, bu konu hakkında daha fazla gelişme olursa bu içerik güncellenebilir. Fotoğrafta gördüğünüz “Aslan Kral” aslında bir “Aslan Kraliçe”dir. Yani bir dişi! Ancak bu özelliğe sahip tek dişi o değildir.

Rüzgar ve yel aynı mıdır?

Rüzgar kelimesinin eş anlamlısı yel’dir. Rüzgar kelimesi yerine, eş anlamlısı veya eşdeğeri olan yel kelimesi de cümlede kullanılabilir.

Özlem anlamlısı nedir?

Sehnsucht kelimesinin eş anlamlısı Sehnsucht kelimesidir. Bu iki kelime aynı anlama gelir. Ayrıca Sehnsucht kelimesi, anlamı Sehnsucht kelimesinin anlamına en yakın olan kelime gibi görünmektedir.

Kalp eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Al kırmızı mı?

Kırmızı, kızıl veya mor parlak gökkuşağının en dış rengidir.

Yel eş seslisi nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre “yel” kelimesinin eş anlamlısı “rüzgâr”dır. Yazılışları farklı olsa da anlamları aynı olan iki kelimedir.

Ak ak eş anlamlısı nedir?

Beyaz kelimesinin eş anlamlısı aslında sıkça kullandığımız beyaz kelimesidir. Türk Dil Kurumu da resmi internet sitesinde beyaz kelimesinin eş anlamlılarının süt, kar vb. rengi, beyaz, siyah ve siyahın zıttı olduğunu belirtmiştir.

Yüreği kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Yozlaşmak kelimesinin eş anlamlısı nedir?

yozlaşmak, yozlaşmak, çürümek, yozlaşmak.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Türkçe » Makaleler » Eş anlamlıları ve Türkçe’de “kalp, yürek, yürek” kelimeleri.

Yıkılmaz eş anlamlısı nedir?

güçlü, yıkılmaz, sağlam, etkili, kararlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir