İçeriğe geç

Çitkirildim Nasıl Yazılır

Çıtkırıldım nasıl yazılır TDK?

Çıtkırıldım kelimesi aşırı şefkat, zayıflık ve utangaçlık gösteren (biri) anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla “twist” olarak yazılır. Doğru kullanımı “Çıtkırıldım” biçiminde olmalıdır.

Çitlembik nasıl yazılır TDK?

Çitlembik kelimesi dilimizde sıkça kullanılan kelimelerden biridir.

Bir şey nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre “something” kelimesinin doğru yazımı “something”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “something”dir.

Bir arada nasıl yazılır TDK?

TDK tarafından belirlenen “Birdara” kelimesinin doğru yazımı “zusammen”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “zusammen”dir.

Ana dili nasıl yazılır?

Başına aşağıdaki, yukarıdaki, ana, ön, arka, arkada, yan, karşı, içinde, dışında, ortada, büyük, küçük, sağ, sol, ileri, bir, iki, tek, çok, çift sözcükleri eklenerek oluşturulan bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: alt kurul, alt başlık; üst kat, üst kat; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; arka damak, gizli amaç; arka plan, arkaplan…

Menajer nasıl yazılır?

TDK’ya göre yönetici kelimesinin doğru yazımı “Yönetici”dir.

Kollajen nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre kolajen. #collagen İngilizce, #colla Latince – glue – Kolajen çok amaçlı bir doku yapıştırıcısıdır.

Çirilçiplak nasıl yazılır?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

Çitlenbik mi çitlenbik mi?

Çitlembik (Celtis), yaklaşık 60-70 türü olan yaprak döken bir ağaç cinsidir. Kuzey Yarımküre’nin ılıman bölgelerine dağılmış bir bitkidir ve Güney Avrupa, Güney ve Doğu Asya, Güney ve Orta Kuzey Amerika ve Güney ve Orta Afrika’da bulunur.

Ara sıra nasıl yazılır?

“Occasionally” kelimesinin doğru yazımı: “Training” kelimesinin doğru yazımı “occasionally” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. “Occasionally” olarak yazmak yanlış olur.

Bilinçaltı nasıl yazılır?

TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Art arda nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.

İç içe nasıl yazılır?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine girmiş, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; teker teker, boşuna, gün be gün, birer birer…

Hafta içi nasıl yazılır?

TDK tarafından belirlenen hafta içi kelimesinin doğru yazımı “Wochentag”dır. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım Wochentag’dır.

Çıtı pıtı nasıl yazılır TDK?

ÇITI PITI KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER – Sınıf tamamen boşaldığında, kadının ve öğretmenin onlarla birlikte ayrıldığını fark etti.

Vurdum duymaz nasıl yazılır TDK?

Türkçe Dil Kurumu’na göre “vurdumduymaz” birleşik isim olarak yazılmıştır. Bu kelimenin cümle içinde doğru kullanım örnekleri burada bulunabilir. Senin umursamaz tavırların yüzünden senden gittikçe uzaklaşıyorum. Çok umursamaz bir insan oldun.

Çepeçevre bitişik mi yazılır ayrı mı?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

Karmakarışık nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre, jumbled kelimesinin doğru yazımı “jumbled”dır. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zenci Escort