Bahanenin anlamı ne?
Bir bahane (sıfat: uydurma), doğru olmayan bir şeyi yapmak veya söylemek için bir bahanedir. Bahaneler yarı gerçeklere dayanabilir veya yanıltıcı bir icadın parçası olarak geliştirilebilir. Bahaneler, eylemlerin ve sözlerin ardındaki gerçek amacı veya mantığı gizlemek için kullanılmıştır. Bir bahane (sıfat: uydurma), doğru olmayan bir şeyi yapmak veya söylemek için bir bahanedir. Bahaneler yarı gerçeklere dayanabilir veya yanıltıcı bir icadın parçası olarak geliştirilebilir. Bahaneler, eylemlerin ve sözlerin ardındaki gerçek amacı veya mantığı gizlemek için kullanılmıştır.
Mazeret etmek ne demek?
Dilimize Arapçadan giren özür kelimesi, “özür dilemek” kelimesinden türemiştir. Özür dilemek, birinin yaptığı hatayı affetmek veya görmezden gelmek anlamına gelirken, özür dilemek, yapmadığı bir şey için özür dilemek anlamına gelir.
Kallavi ne demek?
Kallavi, Arapça kökenli bir kelimedir. Dilimizde vezirlerin taktığı koni biçimli sarık anlamına gelir. Kavuk pamuğundan yapılmış bir sarıkla sarılmış erkekler için bir başlık olarak tanımlanabilir.
Bahane nasıl yazılır TDK?
Bahane kelimesinin cümle içinde doğru kullanımı Birkaç bahane ile benden kurtulabileceğini mi sanıyorsun?
Bahane eş anlami nedir?
Sessi Sözlük – Sebep, Mazeret.
Miskinlik yapmak nedir?
Gerçek zenginin Cenab-ı Hak olduğunu ve O’na mutlak ihtiyaç duyduğunu bilen kulun hali, fakirlik: Dervişlerin sermayesi tembelliktir. / Tembellikten başka hiçbir servete ihtiyacımız yoktur (Yunus Emre).
Özür mazeret ne demek?
Fıkıh terimi, dinen veya hukuken meşru sayılan bir özür anlamına gelir. Kadınların adet ve lohusalık dönemleri dışında, vajinal kanamalarını ifade eden bir fıkıh terimi. Bazı özürler nedeniyle ana hükmü gözetmemeyi meşru kılan geçici bir hüküm.
Yasal mazeretler nelerdir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, evlilik, doğum, ölüm ve yer değiştirme gibi durumlarda mazeretli izin alınabilir. Mazeretli izin nedenleri nelerdir? Mazeretli izin nedenleri arasında evlilik, doğum, yakın bir yakının ölümü, yer değiştirme ve evlat edinme gibi durumlar yer almaktadır.
Mazeret hakkı nedir?
Özel sektörde çalışan işçiler için mazeretli izin, 4857 sayılı İş Kanunu’nda açıkça tanımlanmıştır. Bu izinler, işçinin iş ile ilgili olmayan, yani özel hayatı ile ilgili nedenlerle aldığı ve kanunla belirlenen izinlerdir. İşçi bu izne hak kazandığı için işverenden ayrıca bir onay alınması gerekmez.
Kavuk nedir?
Kavuk, beyaz pamuklu örme kumaştan yapılmış ve etrafına sarık sarılmış bir erkek başlığıdır. Osmanlı toplumunda sarıklar çeşitlilik gösterir ve sarılış biçimlerine, renklerine ve görünümlerine bağlı olarak farklı isimler alırdı. Giyen kişinin sosyal sınıfını gösterirdi.
Kallavi argoda ne demek?
Kallavi aynı zamanda büyük, kocaman anlamına da gelir.
Beyitin anlamı nedir?
Beyit, iki dizeden oluşan bir şiir parçasıdır. Batı edebiyatında beyite “kuple” denir. Divan edebiyatında bir şiir birimi olarak kabul edilen beyit, aynı ölçüde olan ve birbirini izleyen iki dizeden oluşur.
Bahane mi bahane mi?
Özgün dilinde “behane” olarak yazılan “mazeret” kelimesi, Türkçe’ye Farsça’dan gelmiştir. Gerçek nedenin dışında bir şey için verilen ve göz ardı edilen nedene bahane denir.
Mö nasıl yazılır TDK?
Milattan önce ve sonra tarihleri yazarken kısaltmalarda nokta kullanılmaz: M.Ö., M.S.
Mutsuzuz nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla mutsuz olarak yazılır. Doğru kullanımı şöyle olmalıdır: “Biz memnun değiliz”.
Baha ne demek?
Baha ismi Arapça kökenlidir ve “değer, kıymet” anlamına gelir. Bu anlam, kişinin yaşadığı toplumda önemli ve değerli olduğunu gösterir. Ayrıca “güzel, parlak ve kıymetli” gibi anlamları da içerir.
Bahane Türkçe kökenli mi?
Üzgünüm – Nisanyan Sözlük. Farsça bahāne بهانه kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir, “gerçek sebebi gizlemek için verilen sebep”. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça vahānag kelimesinden türemiştir.
Büke türkçe ne demek?
Büke – Türk ve Altay mitolojisinde ejderha anlamına gelir. Ayrıca Buku veya Buka olarak da adlandırılır. Efsanevi yaratık. Yılan benzeri devasa bir sürüngendir.
Behnam anlamı ne demek?
Behram isminin anlamı: 1. Merih yıldızı. 2. Ayın 20. günü.